Alkberg

Posted on September 25, 2015

Mattias Alkberg, Svartöstan. SSAB masugn.

Förra veckan gjorde jag ett roligt porträtt-jobb åt Aftonbladet nöje. Mattias Alkberg hade gjort en stor intervju som skulle bildsättas, i ett lite annorlunda format. Huvudnumret var ett “cinemagraph”, en blandning mellan still- och rörlig bild kan man säga. För uppdraget hyrde jag studio av Jens på Eurobild i centrala Luleå (tack!). Ni kan se hur det blev via länken här nedanför.

Det viktigaste var att herr Alkberg satt helt stilla och stirrade in i kameran medan jag filmade. Han skulle bara blinka. Till det la jag en fläkt, för att få lite rörelse i håret också. Efter det åkte vi ut till Svartöstan och tog lite porträtt.

Det ösregnade. Alkberg, jag, kamerorna och alla blixtar blev så klart dyngsura. Inget konstigt med det, grejerna brukar palla.

Dagen efter åkte jag till Kemi, Finland, för att filma för TV4. Allt gick bra. Men senare den kvällen hade min Nikon D4 ballat ur totalt. Displayen var död, objektivet fokuserade konstant utan min inblandning. Började förbereda mig på en nyinvestering och svor över mig själv, men några googlingar senare bestämde jag mig för att gå över till desperata åtgärder.

Baka kamera i ugn?

I sju timmar?

Visst.

Efter det var den i och för sig en aning flottig… Men vid liv. Skönt!

http://bloggar.aftonbladet.se/omslaget/chapter/alkberg/

Mattias Alkberg. Fuck you.

Mattias Alkberg.