Asylboendet i Riksgränsen

Posted on January 10, 2016

Tillfällig och provisorisk vårdcentral i Riksgränsens hotells spa-avdelning.

 

Om en månad eller så är spat på Riksgränsens hotell fullt av skidåkare med ömmande fötter. Just nu tjänstgör det dock som provisorisk vårdcentral för de drygt 600 asylsökande som är inhysta på hotellet. Jobbet var att följa sjuksköterskorna Åsa Henriksson Lehto och Carina Lantto för tidningen Vårdfokus.

Lätt surrealistiskt att se dem administrera bakom ölkranar och undersöka i behandlingsrum med jacuzzi. Jävligt fint att se engagemanget av de två och lyckan hos patienterna.

Läs också reporter Jonatan Westins text här: https://www.vardfokus.se/tidningen/2016/nr-1-2016-1/hogintensivti-spamiljo/

Tillfällig och provisorisk vårdcentral i Riksgränsens hotells spa-avdelning. Tillfällig och provisorisk vårdcentral i Riksgränsens hotells spa-avdelning. Tillfällig och provisorisk vårdcentral i Riksgränsens hotells spa-avdelning. Tillfällig och provisorisk vårdcentral i Riksgränsens hotells spa-avdelning. Tillfällig och provisorisk vårdcentral i Riksgränsens hotells spa-avdelning. Tillfällig och provisorisk vårdcentral i Riksgränsens hotells spa-avdelning.