Ba sådär

Posted on April 20, 2011

Märklig dag i Buchta. Det första jag ser när jag kliver av bussen är en dude som springer för allt livet är värt. Han viker av bakom kiosken och fortsätter längs det blå stängslet som skiljer OS-byggena från övriga världen, med en konstapel i hasorna. Tjugo meter bakom kommer ännu en lagens man, med näven på hölstret i full karriär. Jag drar upp kameran och knäpper av nån bild sådär i farten. Just när jag tagit andra bilden ger mannen i ledningen upp och blir haffad. Ställer mig utanför butiken och pillar på telefonen. De proppar in förbrytaren i baksätet och troligen sitter han och förklarar ett och annat just nu.

Fem minuter senare kommer en häst i full karriär efter huvudgatan. På ryggen satt en galen kosack (kanske) försedd med skalad kvist i näven. Livat idag, alltså. Kosacker… Det var soldaterna som posterades i de här trakterna för ett par hundra år sen för att skydda Rysslands södra gräns. Det blev en egen liten (ganska speciell) kultur av det. Kolla den här storyn på ämnet: http://www.viiphoto.com/showstory.php?nID=1198

Påväg hem mötte jag en snubbe jag snackat lite med förut. Han berättade att det var hans polare som flydde snuten. Han skulle nu iväg och hälsa på honom. Segt.