Defile na neve

Posted on April 10, 2010

_dsc5804

Idag inleddes alltså det gedigna arbetet med att bevaka modeshowen Defile na Neve. De “nya ryssarna” dricker champagne, minglar, jämför pälsar och tävlar i att se mest vulgär ut samtidigt som hela Polens styre kraschar och dör hundra mil söderut. Jag kände mig lite som en prostituerad när jag slogs med de andra hundra fotograferna om en hyfsad plats framför catwalken. Men rolig grej! Önskar bara jag var bättre på att mingla på ryska…

Ännu en dag har våren nått nya höjder. Idag var det öppen jacka, ingen mössa och bara mys hela vägen till skolan och hem. Klev av några stationer före hemma för att spatsera lite med kameran. Även om jag inte vet vad jag ska med bilderna till så är det trevligt och bra. Man ser nya platser, kommer i kontakt med folk, och mitt i allt snubblar man på något intressant. Modebilderna kommer på tisdag, fram till dess, mer snapshots från gatorna i Petersburg.

_dsc5809

_dsc5791

_dsc5753

_dsc58151

_dsc5825