F

Posted on May 11, 2009

Projektet var alltså en rätt impulsiv liftartur. “Planen” var lite löst att se Ryssland lira VM-final i Åbo/Turku tillsammans med en rysk polare som jobbar där, för att sedan ta båten över till Stockholm och så småningom Sundsvall.

Det gick OK, men efter ett dygn konstant regnande i Torneå så var både jag, mitt tält, och all annan skit jag bar med mig ungefär lika fuktigt som självaste Östersjön. Och ingen vill väl ha en luffare som dessutom är blöt som ett helt hav i baksätet i sin fina Volvo V70?

Tog mig således inte vidare på en hel dag. Planen tolererade ej en dag utan transport, så där hade jag valet att fortsätta in i Finland och riskera att missa jobb och synundersökning i Sundsvall på tisdag, eller att ta den säkra vägen och åka hem via Boden, i buss. Så vart det.

Helgen gav ändå en del rätt bra erfarenheter i liftandets ädla konst. Det visade att det faktiskt är möjligt (om man bara ger sig själv LITE generösare tidsram).

Bildmässigt då? Nej. Mest skit. Delvis för att det regnade såinnijävlahelvete, men också för att jag inte hade kameran uppe så ofta som jag brukar. Konstigt. Men, bättre lycka nästa gång då.

Såhär långt tog jag mig.

bild-3

Det här är Göran, första killen som plockade upp mig. Han hade pluggat till sjökapten i ett par år men hoppade av för att det var för passivt ute på sjön. Uttråkande. Han hade gjort ett halvår på oljetanker, mönstrat på i Sydkorea. Alla som känner mig vet att jag har romantiska drömmar om att gå på sjön. Vart rätt inspirerad (och lite avundssjuk). Sjön var alltså inget för Göran, nu var han inne på upploppet på första året på jägmästarutbildningen i Umeå. Fränt.

_dsc3242

Den här killen körde mig till Kalix. Han hade rejäl bas i bilen och gick sista året på mediegymnasiet. “Lärarna är så jävla värdelösa så jag vill fan aldrig ha nåt med media att göra igen. Ska flytta ner till Umeå och lära mig köra lastbil istället.” Heja mediegymnasiet i Kalix, alltså.

_dsc3257

I Finland stavar man konstigt. Här står det troligen nåt i stil med “Välkommen till Torneå. Här är det deppigt, folktomt och dessutom regnar det. Alltid.”

_dsc3296