Förändring/Перемена

Posted on February 20, 2019

Utställning, Bodens Konstgille

Sedan årsskiftet är jag deltidsföräldraledig och arbetar bara onsdagar. Ungefär samtidigt som min sambo återgick till jobbet och jag själv skulle ställa om till blöjbyte och förskolelämning skulle projektet Förändring/Перемена avslutas. Under nästan ett år har jag och ryska kollegor arbetat med att skildra vardagen i Boden och vänorten Apatity, på Kolahalvön. Projektet har resulterat i en bok med samma namn samt en utställning på Bodens Konstgille, där i huvudsak mina bilder från Boden visades.

Det blev en hel del uppmärksamhet kring projektet i samband med bokrelease och vernissage. Jag blev inbjuden till P4 Norrbottens förmiddagsprogram, NSD och Kuriren skrev om utställningen i varsitt Kultur-uppslag, och boken kommer snart recenseras av Kuriren kultur.

Är du nyfiken på boken, skriv ett mail så skickar jag ett ex.

Vernissage, Bodens Konstgille. Foto: Peder Lundkvist

Anette Carlsson, ordförande i Bodens Konstgille, frågar ut mig och Henry, 1, på vernissaget på Bodens Konstgille. Foto: Peder Lundkvist.

NSD Kultur

NSD Kultur, 12/1 2019

Kuriren Kultur

Norrbottens-Kuriren Kultur, 26/1 2019

Förändring, bokomslag