Hertsön och Höslag

Posted on August 10, 2009

Först ut: Hertsödagen i lördags. Årets Hertsöbo skulle koras, samtidigt som det hölls loppmarknad. Brandkåren var där och hade uppvisning, och diverse plojtävlingar fanns det också. Varje stadsdel har ju såklart sin egen dag, och lokaltidningen är såklart där på nästan alla. Det här var extra kul, skönt att komma ut i solen, och upplagt för OK bilder med alla roliga situationer som uppstår.

hertson01_dragare2

Försäljare.

 

hertson03

Fyndare. En säck med Bratz-grejer. Woah!

hertson046

Försäljarfamilj. “Vi har redan fått plocka undan en massa tomma backar. Har nog sålt två tredjedelar av allt skit vi hade med oss”.

Senare samma dag: Höslaget i Avan, en by vid Luleälv, mitt emellan Luleå och Boden. Också en byadag. Bilutställning, konstutställning, försäljning av halstrad strömming, loppmarknad (såklart), och så vidare.

hoslaget01_dragare

Raggare. “Vi bara njuter. Dricker pilsner i solen och snackar bilar. Fan, om du ska fota måste jag iallafall få ta på mig skjortan.” Sagt och gjort.

hoslaget02 

Efter att jag tagit denna bild så sa mannen “Det är sådär en fotograf ska jobba! Inget fixa håret, ställ dig si och så… Snabbt och rakt på!!” Skön komplimang av skön gubbe.

hoslaget03

Ruljans. Killen sålde bland annat leksaksbilar.

6 Responses

 1. Johan
  10/08/2009

  Riktigt snyggt Simon.
  Kul ställe att få plåta lite på. Man känner känslan.

 2. Elin H
  10/08/2009

  Fy fa-an vilka sköna bilder!

 3. Jimmy
  11/08/2009

  SWEET!! Det är ju vid såna där tillfällen man faktiskt skulle kunna börja, om ens pyttelite, överväga att jobba i Boden. 😉 Skämt åsido Simporochgrodfötter! Riktigt sköna bilder, jag gillar raggarbilden mest! ^^

  Hur blev det i tidningen och ska vi inte ens ta och hyra lite kanoter och dra ut i höst? 😛

 4. Anonym
  11/08/2009

  Tack! I tidningen blev det sådär. De redigerar lite tråkigt här, supermallat och konservativt. Nåja! Och kanoter. Det kan du ge dig fan på. Har fantiserat om det länge nu. Höstprojekt, jodu!

 5. Loppistvillingar - simoneliasson.com
  21/08/2010

  […] Jobbet är slut och nu tar en ny period vid. En jävla massa flyttande under ett par dagars tid, sen c-uppsats. Ännu en höst i Sundsvall, kanske den sista. Trist att lämna jobbet, men härligt att återvända ändå. Har bestämt mig för att avsluta storartat. Fullt fokus på plugget. Och nåt fotoprojekt på sidan, kanske. Bilden – tvillingar på Hertsödagen. Det var precis lika kul att plåta som förra året. […]

 6. Richard Michlich
  02/02/2019

  I see something really special in this site.

Leave a Reply