Hertsön och Höslag

Posted on August 10, 2009

Först ut: Hertsödagen i lördags. Årets Hertsöbo skulle koras, samtidigt som det hölls loppmarknad. Brandkåren var där och hade uppvisning, och diverse plojtävlingar fanns det också. Varje stadsdel har ju såklart sin egen dag, och lokaltidningen är såklart där på nästan alla. Det här var extra kul, skönt att komma ut i solen, och upplagt för OK bilder med alla roliga situationer som uppstår.

hertson01_dragare2

Försäljare.

 

hertson03

Fyndare. En säck med Bratz-grejer. Woah!

hertson046

Försäljarfamilj. “Vi har redan fått plocka undan en massa tomma backar. Har nog sålt två tredjedelar av allt skit vi hade med oss”.

Senare samma dag: Höslaget i Avan, en by vid Luleälv, mitt emellan Luleå och Boden. Också en byadag. Bilutställning, konstutställning, försäljning av halstrad strömming, loppmarknad (såklart), och så vidare.

hoslaget01_dragare

Raggare. “Vi bara njuter. Dricker pilsner i solen och snackar bilar. Fan, om du ska fota måste jag iallafall få ta på mig skjortan.” Sagt och gjort.

hoslaget02 

Efter att jag tagit denna bild så sa mannen “Det är sådär en fotograf ska jobba! Inget fixa håret, ställ dig si och så… Snabbt och rakt på!!” Skön komplimang av skön gubbe.

hoslaget03

Ruljans. Killen sålde bland annat leksaksbilar.