Kritik

Posted on April 9, 2011

De senaste dagarna har som sagt mest inneburit ett evigt stångande med texten. Det svåra är att jag tenderar halka in på sidospår hela tiden. Har mött så många människor och fått så många intryck att det är svårt att veta att man valt det vassaste. Och såklart att presentera det i någon sorts förståelig följd, samtidigt som det ska vara känsla och själ i det hela. Ett svårt pussel att lägga, men roligt är det. Iallafall när man får det att fungera hyfsat, vilket jag inte fått riktigt än. Sen är det de officiella källorna som fortsätter gäcka. Men till veckan är det ett par spår som ska undersökas vilka förhoppningsvis kan ge mig tillgång. Jag väljer att lita på det…

I övrigt har vi nu fått kritik från Professorn. Halvtidskritiken. För ett par veckor sen skickade vi in kontaktkartor på samtliga bilder vi tagit fram till dess. Han har gått igenom arbetet och nu fick vi alltså kommentarer. Mailet inleddes med “You have lots of work. Good. BUT!” Sen kom en lista på förslag till förändringar och förbättringar. Mitt gick ut på ungefär följande: Bilder som lutar åt samma håll – samma avstånd i alla bilder – för mycket vidvinkel. Övriga kommentarer kritiserade att det var alldeles för mycket uppställda människor framför sina hus. Och en tydlig brist på stående bilder. Jag har typ en handfull, av flera tusen… Bättring!

De uppställda bilderna gillar jag. Men det skulle ju inte skada med lite mer variation, kanske. Eller så ser man det som en serie. Jag får helt enkelt hävda att det är ett högst medvetet grepp.