Oväder

Posted on May 30, 2010

Ett återkommande tema för mig verkar vara oväder. Det gör sig så förbannat bra på bild. Och det är något befriande med att ta fram kameran och bara skita i att man blir blötare än i duschen. Folk bara ler och tror man är galen.

Igår för 307 år sedan grundlade Peter den Store det moderna St. Petersburg. Innan dess stod på samma plats Nyens, den svenska förlagan. Läser just nu en bok om Petersburgs svenska historia, och det är ju rätt fascinerande att man kan gå nedför Nevskij Prospekt och peka ut platser där svenskar verkat, och drömt om en framtid. Där finns svenska gränden, svenska kyrkan (som byggdes om till sporthall efter revolutionen..) och så vidare. Hursom, igår på den stora dagen, var Nevskij återigen stängt för trafik. Folk i hundratusental och små scener överallt där det mesta i kulturväg utspelades. Salsa, små band, jonglörer, modern dans, experimentiell musik… Gick mest runt och njöt, plåtade inte så mycket. Desto mer framåt slutet när regnet började ösa ner och jag var påväg hem.

3 Responses

 1. bjölsie
  01/06/2010

  Intressant blick på S-Petersburg 🙂 oftast nån osvensk
  Har fastnat ett litet tag i sidorna, måste erkänna
  Missa inte “Алые Паруса” 19-de juni i år
  http://dlm3.meta.ua/pic/0/24/98/gwN7NGtnXL.jpg

 2. bjölsie
  01/06/2010

  Men herregud 0_o , Admin, vad blev det för farligt i min förra kommentaren att du raderade obarmhärtig???
  Är det nåt specielt stängd blogg för ryssar? 🙂

  Test… “Алые Паруса” test… man får se hur snabb är du denna gången

 3. admin
  01/06/2010

  Kommentaren är ju kvar! Eller hade du postat fler än en? Kul att du skriver. Blir lite nyfiken, vem är du? Hur hittade du min hemsida? Tyvärr så åker jag tillbaka till Sverige imorgon, så jag missar Алые Паруса… Ha det gott.

Leave a Reply