Processen

Posted on April 14, 2011

Den perfekta fantasivärlden som målades upp av den pressansvarige häromdagen blev lite naggad i kanten idag när jag besökte domstolen i Adler. 15 av Imeretinskayas före detta invånare hade samlats för en domstolsförhandling mellan Olympstroy/Staden Sochi och medborgarna. Många av dem har inga dokument på sin mark och har tvingats till domstol för slåss för sin rätt till kompensation, trots Olympstroys fina löften om ersättning till Alla. Även dokumentlösa.

Processen har pågått i tre år. Zina, på bilden ovan, hade med sig tre påsar med dokument. En timme efter utsatt tid drog förhandlingarna igång i ett litet rum där några fick förbli stående. Efter uppropet stod det klart att ingen företrädare för varken staden Sochi eller Olympstroy var närvarande, varför beslut fick skjutas upp ännu en gång. Fem minuter senare var det över, för den här gången. Fortfarande utan beslut.

En advokat jag talade med, som ville vara anonym, berättar att han misstänker att de helt enkelt inte har några pengar kvar att betala ut i kompensation. De utdragna processerna blir ett sätt att skjuta problemet framför sig, samtidigt som de kan säga till IOK att de är “påväg att lösas”.

Vilken soppa.