Sektor 10

Posted on April 18, 2010

_dsc7238

Har i dagarna dragit igång ett litet projekt om en supportergrupp till FC Zenit. Efter ett lustigt telefonsamtal till “Ribak”, fiskarn, på stakande ryska så mötte jag upp dem på en bar utanför centrum i lördags. Ribak är chefen. Det ser man kanske på bilden ovan, även om han ser farligare ut än vad han är. Stor som en björn.

På baren bevittnade vi en mållös bortamatch mot Tomsk. Sektor 10 visade sig vara typ världens härligaste gäng, och jag har blivit mottagen som en “i familjen”. Den här gruppen är verkligen inte den klassiska huligangruppen, snarare tvärt om. De hjälper bland annat föräldralösa barn, så jag hakar med dem till ett barnhem nästa lördag. Medlemmar är alltifrån högt uppsatta jurister, till vanliga arbetare, till studenter.

De sista tre bilderna är från idag. Mötte upp hela gänget på en annan bar, där det vankades quiz mellan Sektor 10 och tre andra supportergrupper. Rivaliteten var påtaglig. Alla hävdade hela tiden att de kommer bra överens, samarbetar och så vidare, men sedan fick jag alltid viskat till mig att den gruppen hatar den, att den sabbar för den, att den inte gör något. Och så vidare. Riktigt roligt. Sektor 10 åkte iallafall hem med ett silver. I den här deltävlingen. Mycket motljus vart det…

_dsc72303

_dsc7363

_dsc7377

_dsc7439