Stereotyp

Posted on March 30, 2010

_dsc4795

Märker att många bilder jag lägger upp visar Ryssland som många av oss tänker på det. Slitna betonglängor i oändlighet. Det är en del av det, utanför staden ser det ofta ut så. Men centrala St. Petersburg är sjukt vackert. Gamla maffiga stenkåkar, gigantiska palats och statliga byggnader i Stalins neorenässans-anda.

Just nu är jag på paus hemma i Sundsvall. Stannar till den åttonde. När jag kommer tillbaka till landet i öst blir uppdraget att ta en dag när jag knallar runt i stan och agerar lite turistfotograf. Tills vidare några fler bilder från Min hood, där det är rätt slitet. Tanten ovan bad mig förövrigt plåta henne, och kallade mig en “ordentlig ung man”. Första gången det har hänt!

För övrigt var det någon (ryss) som sa följande till mig kort efter att jag kommit dit: “Ryssen tänker först Mercedes, sen Louis Vitton-väska till frun, en snygg kostym och fina skor. Sist av allt kommer bostaden…” Vet inte hur sant det är. De lägenheter jag varit in i har varit fina. Men, ja, kanske ligger det något i det?

_dsc4756

_dsc4821

_dsc4782