Sydamerika 2007, #1

Posted on February 14, 2009

Eftersom att jag inte plåtar så mycket för tillfället så passar jag på att gräva upp lite bilder ur arkivet.

I januari 2007, ett par månader efter att jag muckat från F21, så drog jag iväg. Köpte en biljett till Mexico City med avgång i mitten av januari. Hemfärd från Sao Paolo, Brasilien, ganska exakt sex månader senare. Drog själv. Hade till en början med mig en Nikon D80 med Sigma 18-50/2.8. Den vart jag dock av med i Ecuadors huvudstad Quito efter ungefär halva resan… Hade kvar ett objektiv – 85/1.8. Något nytt digitalt hus var inte att tänka på, trots besök i bland annat Bolivias enda officiella Nikonbutik… Köpte mig en analog Nikon F70 och körde på. Ett hus, ett objektiv. Inte det smidigaste objektivet för vardagsfoto, men det var ju bara att vänja sig.

Här kommer lite bilder, lägger upp fem-sex stycken per dag i några dagar framöver. Alla de här är scannade från negativ färgfilm. De digitala bilderna tar vi nån annan gång. Bilderna kommer i lite kaosartad ordning med början halvvägs in i resan.

004

Cuzcu, Peru


070

Traditionell festival, Isla del Sol, Bolivia. Detta var 07 på morgonen, jag stod och borstade tänderna och frös på en terass, det hade vart sjuka festligheter hela natten, och här kom hela byn och dansade förbi nedanför mig. En del höll på att falla ihop av trötthet, men fortsatte dansa som i trans. Overklig känsla.


103

Ollantaytambo, Peru. En by i närheten av Machu Picchu där jag bodde i fyra veckor för att arbeta på ett vandrarhem. Fascinerande plats med ruiner på bergssidorna, drygt 3500 meter över havet.

108

Machu Picchu


109

På morgonen, innan alla turistbussar kom upp, var Machu Picchu en helt fantastisk plats. Precis lika magisk som man kan tänka sig. Magin avtog i takt med antalet tyskar. Jag och fransmannen klättrade upp tidigt och fick njuta ett par timmar. Här står turistbussturisterna och tillber solguden.


113

En fransman jag hängde med i några veckor i Peru. Här har han munnen full med kokablad. Hjälper på höga höjder.