Bostadslös fiskare

Posted on March 28, 2011

Förra veckan gick jag och tjejen som ibland hjälper mig att tolka runt på ett gammalt industriområde och plåtade. Utanför andra våningen på en extremt sliten byggnad hängde det kläder, och när jag gick förbi så tyckte jag att jag hörde någon prata därinne. Sa att jag trodde att någon bodde där, men tänkte att det kanske bara var någon som hängde runt. Idag passerade jag igen och såg folk kasta ut en massa järnskrot. Så jag klev in och började snacka. Fick plåta på hur mycket jag ville.

Mannen på bilden ovan heter Evgeni Varnov och är 28 bast. Han har bott i den här lägenheten tillsammans med sin fru och fyra andra fiskare i sju år. De jobbar alla på samma båt. Idag när han kom hem så hade de fått besked om att om tre dagar måste allt vara tömt. Huset rivs. Före idag har de inte hört ett ljud. Någon ny bostad eller ersättning har de heller inte hört något om. Jag frågade om han är orolig.

– Jag och min fru har ingenstans att ta vägen. Men vi har inte hunnit skaffa några barn ännu, så jag är inte rädd för att flytta. Något ska vi nog hitta.