Packa inte ihop

Posted on December 7, 2010

Det här med att metatagga bilder… Fan vad segt det är! Började med det för bara ett halvår sen, har alltså några års bildmaterial totalt utan bildinformation. Nu försöker jag göra det eftersom, men även det går segt. Lägger det på hög, tänker att jag ska göra det innan jag backupar, vilket bara innebär att jag gör backup mer sällan. Ett par, tre månader blir lätt liggandes på datorn innan jag tar tag i det. Och då är det ju så förbannat många bilder att gå igenom. Hur gör ni? Gör ni det?

Nu var det inte det jag tänkte skriva om. Tänkte bara berätta om den här bilden som dök upp i arkivet. Den är från sommaren 2009 då jag sommarvikade på NSD. Vi skulle på ett borgerligt bröllop i en by utanför Luleå. Perfekt dag och allting, fina bilder. Men ändå lite sådär halvrisigt, kändes det som. När allt var klart och vi var påväg tillbaka så vände jag mig om och tog den här, som vart mycket bättre än alla de jag tagit under själva ceremonin. Det är lite som när man gör en intervju. Just när man lagt undan blocket eller slagit av diktafonen sägs de riktigt bra grejerna… Så håll kameran framme!